by

Kidung Pamungkas Sabdo Allah

Oleh:  Permaisuri Ratu Agung (Padepokan Panji Hitam)

Laillaha Illallah Muhammadur Rasulullah

Allah kuwi gusti dzat kang moho tunggal

Ora ono gusti liyo kejobo mung gusti Allah

Kang manunggal dening cipto roso lan karso

Manjing nyawiji kawedar ono ing badan iro

Manunggal ono ing jiwo rogo menungso

Sirrulloh dzattulloh sifattulloh wujudtulloh

allah ( ingsun rahasia dzat sifatte Allah )

Sabdo sabdo sabdo ning gusti Allah 

Kawedar ono ing bopo klawan biyung

Ndadekno wujud gedung cagak papat

kang aranne sedulur papat

Lawang songo kang aranne bolongan howo

Isi2ne sukmo sejati aranne Nur Muhammad

Gumantung tanpo centelan kang aranne ati

Lungguhe batin iro sing paling sekti

Sak obah sak polah sing ngobahno gusti

Ngadek gemleger ono ing sak duwure bumi

Njur nglampahi urip nyekseni ananne gusti

Bumi kang dadi pidekane jiwo lan rogo

Langit kang dadi pepayunge menungso

Srengenge lan rembulan kang dadi damare

Sumebyaring mego kang dadi unine hu awu-awu

Lampahing titah titah sandiworone donyo

Menungso di dapuk lakon kang werno werno

Di setting gusti Allah nganti sempurno

Werno werno kahanan roso dadi kembange donyo

Yo kuwi kang aranne sabdo sabdo ne gusti Allah

Comment

News Feed